Jakou barvu má Pálava

22.02.2014 09:04

Vážení milovníci dobrého vína, přátelé jižní Moravy,
„Morava, země magická vás zve do svého podzemí“ – prý tak nějak bychom měli lákat Pražáky na Festival otevřených sklepů (radil člověk z marketingu). My to ještě zvážíme, ale v každém případě píšeme nejdříve vám, kteří už víte, jak to s tou magií Moravy je. Jak příjemné je procházet sklepními uličkami, vykládat si se skleničkou v ruce s vinaři, posedět před sklepem, zakousnout moravské uzené nebo přesňák a do průvodce si poznačit další skvělá vína, která si povezete domů. Čekají nás skvělé vlašské ryzlinky, kterým se na zdejším vápně daří jako nikde jinde, zelené sylvány, bíle a šedé rulandy, modré portugaly a nad všechny barvy nejvzácnější - zlaté pálavy. Ochutnáte 7 noviců i bio vína a uvidíte, jak s loňským ročníkem naložili sklepmistři velkých a známých vinařství. Bude to velká pohoda – něco na té magii Moravy je. Praktická informace je, že máme prodáno polovinu vstupenek.

7 NOVICŮ – VINAŘSTVÍ, KTERÁ JSOU POPRVÉ NA FESTIVALU

Mezi vinaři máme oproti roku 2011 hned 7 "nováčků", třeba Vinařství Paulus z Pavlova, Vinný sklep u Ředinů z Dolních Věstonic nebo Vinařství Tracht ze Strachotína. Poprvé se festivalu zúčastní také rodinné vinařství Ing. Josefa Abrle z Pavlova, který vyrábí biovíno - tedy z hroznů z vinic chráněných pouze dravými roztoči, slunéčky, bakteriemi a povolenými přirozeně se rozkládajícími přípravky ze síry a mědi, bez herbicidů a fungicidů.

STAČÍ 9 KAMARÁDŮ A FESTIVAL MÁTE ZDARMA!

S partou přátel si chození mezi sklípky a celodenní degustaci užijete nejvíc, proto od nás při hromadné objednávce 10 a více vstupenek v našem e-shopu dostanete každou desátou vstupenku zdarma - při nákupu stačí zadat slevový kód DF6!

Více informací k akci nalezne zde:

Festival Otevřených Sklepů - Jaro pod Pálavou 2014 | 26. - 27.4.2013 | Pavlov, Strachotín, Popice, Horní a Dolní Věstonice